Bungalow beschikbaar

De omgeving van bungalowpark Jamarco (Groet)

Groet

Groet, een pittoresk en landschappelijk dorp gelegen aan de voet van de Schoorlse Duinen, Nederlands meest uitgestrekte duingebied 1800 ha. groot en vrij toegankelijk, ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Alkmaar. Binnen de gemeente Bergen is Groet het meest noordelijk gelegen dorp. In het centrum van Groet, vindt u diverse kleinere winkels en enkele goede restaurants, waar u in een aangename sfeer heerlijk kunt eten.

Op de kerkbrink vindt u het historische Witte Kerkje, gebouwd op een terp, en het Oude Raadhuisje, gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Ten noorden van Groet liggen de buurtschappen Hargen en Camperduin. In de zomermaanden juli en augustus vindt rond het schilderachtige Witte Kerkje iedere maandag een gezellige avondbraderie plaats.

Witte Kerk Groet Oude Raadhuisje in GroetMarathon Groet

Elk jaar in het 2e weekend van februari vindt de “Groet uit Schoorl Run” plaats in Schoorl in het duingebied tussen Groet en Schoorl. Dit atletiekevenement waar zowel recreanten, kinderen als wedstrijdlopers aan kunnen deelnemen (5, 10, 21 en 30 kilometer), heeft als hoogtepunt het NK 10 kilometer op de weg. Wij hebben tijdens dit weekend ongetwijfeld een passende accommodatie voor u beschikbaar. Meer informatie kunt u vinden op de website van GroetuitSchoorl.

Eind augustus is de jaarlijkse lichtjesavond. Een groot deel van Groet is dan verlicht en de feestelijke sfeer wordt verder opgeluisterd door een lampionoptocht en verschillende muziekkorpsen.

terug

Bungalow beschikbaar
Bekijk het overzicht

Aanbiedingen
Bekijk het overzicht