Bungalow beschikbaar

De omgeving van bungalowpark Jamarco (Schoorl)

Schoorl

Schoorl maakt sinds 2001 deel uit van de Gemeente Bergen na het samen voegen van de voormalige gemeenten Bergen, Egmond en Schoorl.
Schoorl bestaat uit de zeven buurtschappen Camperduin, Hargen, Groet, Catrijp, Bregtdorp, Centrum buitenduin en Aagtdorp.
Ons Park ligt in de buurtschap Bregtdorp, naast een bos en op slechts vijf minuten vanaf het centrum van Schoorl en op slechts vijf minuten lopen vanaf de duinen en het bekende klimduin van Schoorl.
De Schoorlse duinen zijn vrij toegankelijk en circa 1800 ha groot. U kunt hier schitterend wandelen of fietsen of lekker aan het brede zandstrand van Schoorl aan zee, Hargen aan zee of Camperduin aan zee vertoeven.
In de duinen ligt een schitterend mountainbike parkoers met een lengte van ongeveer 15 km.
Voor de paarden liefhebber zijn er in Schoorl diverse maneges te vinden en in de duinen liggen diverse ruiterpaden met een totale lengte van 25km. U kunt een paard huren in o.a. manege Poelenburg.
Schoorl ligt op slechts 50 km vanaf Amsterdam en ligt op +/- 35 km vanaf Den Helder, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Zaandam en IJmuiden. Deze steden zijn eenvoudig, voor een leuke dagtrip, met de auto te bereiken.

In het centrum van Schoorl, aan de voet van de duinen en het bekende klimduin, kunt u gezellige restaurants met terras vinden met uitkijk op het klimduin. Een grote variëteit aan winkels is hier aanwezig, voor de uitgebreide boodschappen in de supermarkt die 7 dagen in de week geopend is of om gewoon even lekker te shoppen.

Bezienswaardigheden in Schoorl zijn o.a. het Oude Raadhuisje anno 1601, de Nederlands hervormde Kerk, de koren molen “Kijkduin” en de Duinen met het prachtige vernieuwde bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer “buitencentrum de Schoorlse duinen”. Hier kunnen kinderen allerlei educatieve activiteiten ondernemen en spelen op de prachtige natuurspeelweide met uitdagende en leerzame speeltoestellen.

klimduin schoorlRaadhuis schoorl Kerk van Schoorl koren molen kijkduin


Marathon Schoorl 

Elk jaar in het 2e weekend van februari vindt in Schoorl de Groet uit Schoorl run plaats, een hardloop evenement met verschillende afstanden waaronder de halve marathon en de 30 kilometer. Meer informatie kunt u vinden op de website van GroetuitSchoorl.

Gratis digitale fiets- & wandelroutes voor bezoekers

De VVV Hart van Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeente Alkmaar vijf digitale fiets- en wandelroutes geschreven die GRATIS worden aangeboden aan de bezoeker. Terwijl men de route volgt, wordt men d.m.v. filmpjes, oude foto’s en verhalen gewezen op beziens- en wetenswaardigheden langs de route. Om het nog leuker te maken heeft elke route een aantal voordeelbonnen voor bezienswaardigheden en horeca.
Welke routes zijn er: de stadswandeling Alkmaar en de fietsroutes Brede Duinen (Alkmaar, Bergen, Schoorl), Leeghwater (Alkmaar, Heerhugowaard, Schermer, Beemster, De Rijp), Rondom Alkmaar (Alkmaar, Langedijk, Heiloo) en Duinen en Bollen (Alkmaar, Egmonden, Castricum).

Downloaden gaat zo:

  • Ga naar uw app store en download de app Abellife
  • Klik op Koop een route
  • Ga naar gratis (rechtsboven) om de routes te downloaden

Hargen aan Sail

Ieder jaar vindt begin juli het muziek en strandspektakel Hargen aan sail plaats op het strand van Hargen. Een weekend vol watersport, strandsporten o.a. Beachvolleybal en muziek. Meer informatie vindt u op de website Hargen aan Sail.

terug

Bungalow beschikbaar
Bekijk het overzicht

Aanbiedingen
Bekijk het overzicht